Al van toen ik zes was, wist ik dat ik boeken wilde schrijven. Ik begon met verhaaltjes over de hoofdpersonen uit mijn eerste leesboekjes: Piet de mus, Joep en Kees, Plons de gekke kikker - een verhaaltje over Plons werd zelfs voorgelezen in het (toenmalige) BRT-jeugdprogramma Zeppelin. Ondertussen las ik zowat elk boek dat ik in handen kreeg, vooral historische romans. Ik studeerde af als licentiaat/master vertaler Nederlands-Engels-Spaans, aangevuld met een Studie in de Internationale Politiek en de lerarenopleiding.

 

In 2003 werd mijn eerste verhaal gepubliceerd in de reeks Vlaamse Filmpjes van Uitgeverij Averbode. Datzelfde jaar zond ik het verhaal Naar Europa in voor de John Flandersprijs voor het beste Vlaamse Filmpje en won daarmee de hoofdprijs.

In 2010 verscheen mijn eerste (jeugd)roman Een teken van leven.

Veel van mijn werken zijn verschenen als DAISY-luisterboek of brailleboek bij de Luisterpuntbibliotheek. In hun catalogus (http://daisybraille.bibliotheek.be) vind je een handig overzicht (zoeken op auteur). De Grote Verliezer en De geesten van Ter Welle heb ik zelf ingesproken.

Wie me wil boeken voor een lezing in de klas of in de bib, kan daarvoor terecht op de Auteurslijst van het Vlaams Fonds voor de Letteren, zie www.auteurslezingen.be.

Samen met het gemeentearchief van Beveren, Archief de Bergeyck en CC Ter Vesten verzorg ik de blog BEVEREN BEZET (www.beverenbezet.be), waarin we enkele (Groot-)Beverenaars aan het woord laten over de Duitse bezetting in onze streek tussen de jaren 1914 en 1918. Ik schrijf de stukken van Remi Meerschaert en Cécile Borgelioen.

In 2016 waagde ik me voor het eerst aan muziektheater: BLINGELBERG. Dit stuk werd door MuzArt acht keer opgevoerd tussen 26 en 30 december 2016 in CC Ter Vesten in Beveren. Voor meer info en sfeerfoto's: www.muzart.be. 

Ik werk ook samen met educatieve uitgeverijen voor teksten en verhalen voor schoolboeken (Uitgeverij Van In, Uitgeverij Averbode). Zie bij Andere uitgaven.

Voor de allerlaatste nieuwtjes en foto's van mijn lezingen en signeersessies kun je terecht op mijn auteurspagina op Facebook. Op YouTube staan filmpjes die zijn opgenomen tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen in 2012: ik vertel er onder andere over mijn boeken en lees de eerste bladzijde uit De mooiste zomer van mijn leven voor. Op Instagram staan foto's van Inspirerende Plaatsen.

Gewoon klikken op de icoontjes hieronder!

VOLG ME OOK OP

  • YouTube
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic
  • c-youtube

2013 © Karen Dierickx

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now