Hoe doe je dat, een boek schrijven? Waar komt de inspiratie vandaan? Waar haal je je ideeën? Hoe werk je een personage uit? Wat is het verhaal achter een boek?

Ik kom er graag over vertellen: over het plezier van lezen en schrijven, en over hoe een idee uitgroeit tot een verhaal en dat verhaal tot een boek.

Eerst stel ik mezelf en mijn werk kort voor, daarna ga ik dieper in op één of meerdere boeken. Ik geef achtergrond en duiding bij het verhaal, lees voor, wek mijn personages tot leven en fantaseer met de leerlingen over hoe het anders had kunnen lopen of hoe het verder zou kunnen gaan.

Op het einde laat ik altijd tijd vrij voor vragen. Ook tijdens mijn uiteenzetting betrek ik de leerlingen door vragen te stellen of ruimte te laten voor vragen en/of een gesprek over het boek in kwestie, over schrijven, over wat zij van lezen en boeken verwachten.

Doelgroep: 5de en 6de jaar basisonderwijs, 1ste en 2de graad secundair onderwijs

Duur van een lezing: ca. 60'

Benodigdheden: beamer, projector, groot scherm

Prijs: overeen te komen naargelang de grootte van de groepen + vervoersonkosten

Via het Vlaams Fonds voor de Letteren kan er een tegemoetkoming van 100 euro worden aangevraagd (zolang de voorraad strekt en mits tijdig aangevraagd).

 

Meer info: www.auteurslezingen.be

Avenir Light is een rustig en stijlvol lettertype dat de voorkeur heeft van vele ontwerpers. Het is een goed lettertype voor titels, paragrafen en meer.

2013 © Karen Dierickx

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now